Ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda

U sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja se svake godine održava početkom listopada u Osijeku, u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Osijek u četvrtak, 24. rujna, u 11 sati, održat će se organoleptičko ili senzorsko ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda.

Na ovogodišnje 25. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj prijavljeno je 105 uzoraka meda proizvođača iz cijele zemlje, ali i iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Senzorskom ocjenjivanju meda prethodila je mikroskopska i fizikalno-kemijska analiza uzoraka, koja je provedena na Prehrambeno tehnološkom fakultetu u Osijeku, koji je partner ŽK Osijek na ovom projektu.

Uzorke meda ocjenjivat će povjerenstvo koje čini deset stručnih osoba pod vodstvom prof. dr.sc. Dragana Bubala s Agronomskog fakulteta u Zagrebu i prof.dr.sc. Ljiljane Primorac, s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.

Danas (srijeda, 23. rujna 2020.) u HGK ŽK Osijek održano je ocjenjivanje pakovina meda i pića, proizvoda za poboljšanje zdravlja na bazi meda i suvenira. Ocjenjivačko povjerenstvo činili su magistar marketinga i pčelar Slavko Horvat (predsjednik), dipl. grafička dizajnerica Ivana Kainz, inače art direktorica u Glasu Slavonije i Željka Fuderer Levak, profesorica osječke Škole primjenjene umjetnosti i dizajna.

U ponedjeljak, 28. rujna, bit će provedeno ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku.

Završna svečanost i proglašenje pobjednika u svim kategorijama ocjenjivanja bit će održana u HGK ŽK Osijek u subotu, 3. listopada, u 10 sati.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + 10 =

Vrijeme danas