Od 1. svibnja javni pozivi za prostorne uvjete DVD-a

Jedan od uvjeta za pravovremeno i kvalitetno djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava je postojanje prostornih uvjeta za njihov rad, odnosno uređenost i opremljenost vatrogasnih domova i vatrogasnih spremišta. U cilju stvaranja i unaprjeđenja prostornih uvjeta za rad DVD-a, Osječko-baranjska županija je u svom Proračunu za 2018. godinu planirala 450.000,00 kuna za izgradnju, uređenje i opremanje vatrogasnih domova i vatrogasnih spremišta, a kojima su vlasnici dobrovoljna vatrogasna društva te općine i gradovi.

Tako je za financiranje prostornih uvjeta djelovanja DVD-a u njihovom vlasništvu (izgradnja, preuređenje i opremanje) planirano 250.000,00 kuna, a za DVD-ove u vlasništvu jedinice lokalne samouprave 200.000,00 kuna. Rješenje o ovim potporama donio je župan Ivan Anušić na sjednici Kolegija župana održanoj danas, 17. travnja 2018, godine, a javni poziv trajat će od 1. do 15. svibnja ove godine i bit će objavljen na internetskoj stranici Županije (www.obz.hr).

Potpora za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava odobrava u iznosu do 100 % od dostavljene ponude za izvođenje radova, odnosno nabavku, a najveći iznos potpore po pojedinom podnositelju zahtjeva ne može biti veći od 20.000,00 kuna.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × 2 =