Od iduće godine učenički servis i u Đakovu

 

Srednjoškolci bi mogli za vrijeme školskih praznika raditi većinu poslova i tako rasteretiti opterećen roditeljski budžet ili si zaraditi džeparac, no za to im je potrebno prikupiti određenu dokumentaciju koju izdaju učenički servisi, kojega za sada u Đakovu nema. U Osijeku su na raspolaganju u Graditeljsko-geodetskoj školi i Ugostiteljsko-turističkoj školi. Kad je u pitanju Osječko-baranjska županija, otvoren je jedan u Srednjoj školi Izidora Kršnjavog u Našicama. No, kako saznajemo od ravnateljice Ekonomske škole “Braće Radić” Đakovo, Snježane Marić, učenički servis trebao bi biti otvoren sljedeće godine i u našem gradu.

Interesa ima već sada pa bi otvaranje učeničkog servisa bilo itekako zanimljivo đakovačkim srednjoškolcima koji bi od iduće godine mogli raditi u sezoni.

Učenik koji ishodi potrebnu dokumentaciju može raditi bilo gdje u Hrvatskoj, a ne isključivo u županiji iz koje dolazi. Može raditi većinu poslova, osim specifičnih koji nisu dopušteni maloljetnicima i to ne duže od osam sati na dan.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

6 + 10 =