Odobreno još 2 milijuna kuna županijskih potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj

Zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je jučer ugovore o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju sa 164 korisnika potpora s područja Osječko-baranjske županije u vrijednosti 1.995.667 kuna. Potpore su novi vjetar u leđa poljoprivrednoj proizvodnji jer od 164 potpisnika, 102 su vlasnici malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Među potpisnicima bilo je i 11 obrta, tri trgovačka društva, jedna zadruga, 15 udruga, dva fakulteta i devet jedinica lokalne samouprave.

Županija putem javnih poziva provodi 14 mjera potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju, potiće kvalitetu proizvodnje, preradu, ekološku proizvodnju, stočarstvo ili nastupe na sajmovima i manifestacijama. Kako je na temelju javnih poziva već ranije za 185 korisnika isplaćeno 2.574.620,00 kuna, Osječko-baranjska županija je ukupan iznos isplaćenih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju tijekom ove godine povećala na čak 4.570.287,00 kuna, odnosno za 349 korisnika.

“Ovim mjerama želimo podupirati ne samo male OPG-ove već i veće sustave, znanost i sve što ide uz to jer poljoprivreda je i treba biti dio gospodarstva koje će nositi veću ulogu u pokretanju i poticanju ukupnog gospodarstva. Župan Ivan Anušić ima jasnu viziju tog razvoja, a sredstva koja se odvajaju i koja će biti nastavljena i idućih godina, bit su te priče. Vjerujem da će ova sredstva njihovi korisnici upotrijebiti ili su već upotrijebili za projekte koji su njima važni za poboljšanje strukture njihove proizvodnje, rada i sve što ide uz to. Čestitam svima koji sudjeluju i dio su ovog projekta” – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen + thirteen =