Održan LIDRANO 2020.

Osnovna škola Vladimir Nazor i ove je godine bila domaćin Međuopćinske smotre učeničkog literarnog, scenskog i novinarskog izraza LIDRANO 2020. Sudjelovalo je 125 učenika i 40 mentora, prijavljeni su radovi u svim izrazima, a ukupno je bilo 100 radova; 23 literarna rada, novinarskih deset, dvije radijske emisije, pojedinačnih scenskih 17 i 8 skupnih scenskih”, istaknula je povjerenica Maja Vuka od koje doznajemo koji su radovi odabrani za Županijsku smotru.

Za samostalne novinarske radove odabrani su slijedeći učenici:

U kategoriji radijskih emisija oba prijavljena rada šalju se na Županijsku smotru. Prva je “ Budi promjena, budi misionar” učenika Marina Jukića i Ive Mijakić OŠ A. Ćolnića, mentorice Ivane Vranaričić. Druga nosi naziv “Dogodila se dosada” autora Viktora Kladarića, učenika 6. razreda, i Gabrijela Florijana učenika 8. razreda iz OŠ Budrovci, mentorice Vesne Karalić-Kladarić. Za samostalni scenski nastup odabrana su tri, a za skupne scenske dva rada.

Na Županijsku smotru LIDRANO, koja će se održati 12. ožujka u Osijeku, uz odabrane učeničke radove šalju se i školski listovi škola s područja Đakovštine.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 2 =