Održan sastanak župana Anušića sa svim grado/načelnicima

Jučer je, 26. studenog 2018. godine održan sastanak koordinacije između župana Osječko-baranjske županije, Ivana Anušića te svih gradonačelnika i načelnika s područja Osječko-baranjske županije. Riječ je o redovitoj razmjeni informacija vodstva Županije i 42 jedinice lokalne samouprave o aktualnim i budućim projektima, na komu se ujedno ubrzava rješavanje eventualnih problema, kao i cijelih projekata. Zamjenik župana Goran Ivanović, u funkciji načelnika Stožera zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije, upozorio je na važnost civilne zaštite u sustavu zaštite i spašavanja stanovništva i imovine u uvijek mogućim incidentnim događanjima.

Načelnici i gradonačelnici upoznati su s mogućnostima izgradnje sportskih terena s 200 metara dugom atletskom stazom unutar školskih objekata, što su predstavili zamjenica pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Kalazić i predstavnik tvrtke „Svod“. Izgradnjom ovakvih sportskih igrališta znatno se podiže razina kvalitete nastave i izvanškolskih aktivnosti, a gradnja je moguća i na relativno malim općinskim zemljištima za rekreaciju mještana. Kako je Osječko-baranjska županija intenzivirala suradnju s Hrvatima u Vojvodini, župan Ivan Anušić pozvao je načelnike i gradonačelnike da se pridruže tim aktivnostima.

U tijeku je energetska obnova zgrada 19 osnovnih i srednjih škola, koja treba završiti do veljače 2019. godine. Već su odobrena još 23 nova projekta obnove zgrada škola, domova starih i nemoćnih, domova zdravlja i Opće bolnice Našice u vrijednosti 93 milijuna kuna, a postupci javne nabave slijede početkom 2019. godine. U rujnu je Županija prijavila još 12 projekata energetske obnove javnih zgrada u vrijednosti 23,5 milijuna kuna, što znači da će Osječko-baranjska županija u razdoblju 2017.-2020. godine energetskom obnovom obuhvatiti 54 objekta, i to u vrijednosti 178,88 milijuna kuna, od čega su 60 posto bespovratna sredstva Europske unije.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − fifteen =