Održana 4. sjednica Gradskog vijeća

Na početku današnje 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Đakova, nezavisni vijećnici Zoran Vinković i Goran Soldo, Ljiljana Pološki Jurjević i Ankica Mandić iz HNS-a te Florijan Eberhardt iz HSS-a napustili su sjednicu ponovo izražavajući nezadovoljstvo radom vladajuće politike

Gradonačelnik Marin Mandarić

Naime, prema Vinkovićevim riječima nisu zadovoljni s “demokracijom” u radu Vijeća

Nezavisni Soldo o novom proračunu kratko je rekao kako je 95% proračun prepisano

Gradsko vijeće bez navedenih vijećnika nastavilo je sa Sjednicom na kojoj je HDZ-ov Tomičić najavio skorašnju uplatu dodatnih milijun kuna u gradsku blagajnu od države za štetu od elementarne nepogode suše, koji su se iznašli revizijom državnog proračuna.

Današnjom sjednicom prihvaćen je rebalans proračuna za 2017. te proračun Grada za iduću te projekcija proračuna za 2019. i 2020. godinu. Proračun je 95 milijuna kuna, a u njemu su se pronašla i sredstva za rad Savjeta mladih, za rad Odbora za ravnopravnost spolova, usavršavanje zaposlenika u Gradskoj upravi, a najveća stavka su komunalni projekti. Ono što je Mandarić u izlaganju naveo je plan o gospodarenju otpadom te ulaganje u odlagalište Vitika, ulaganja u eko reciklažna dvorišta te usklađivanje prema novom zakonu gdje će u idućoj godini svako kućanstvo zadužiti dodatne dvije kante za razvrstavanje otpada na kućnom pragu. Također, najavljena je i rekonstrukcija ulice Matije Gupca u proljeće, legalizacija objekata koji su u vlasništvu Grada, besplatni obroci u osnovnim školama od 1. siječnja 2018. gdje će Grad sudjelovati s 500.000 kuna. Osim toga u proračunu za 2018. godinu nalazi se i 1.300.000 kuna za besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola te za povećanje dohotka za 8% za tete u vrtiću.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 − 1 =

Vrijeme danas