Održana promocija knjige “Prezimena i nadimci u Josipovcu Punitovačkom”

Jučer je u prostorijama Matice slovačke Josipovca Punitovačkog upriličena promocija knjige „Prezimena i nadimci u Josipovcu Punitovačkom“, autora, prof. slovačkog jezika Josipovčanina iz Osijeka, Andrije Kurica i koautorice, umirovljene učiteljice likovne kulture josipovačke Osnovne škole Anice Popović.

Knjiga, nakladnika Matice slovačke Josipovca Punitovačkog i Saveza Slovaka RH, tiskana dvojezično u 300 primjeraka na osebujan i jedinstven način prikazuje selo Josipovac kroz povijest i zanimljivosti od doseljenja iz Slovačke 1881. Prezimena i nadimci osoba popraćeni su sa više od 650 fotografija.

Promociji je nazočilo više od 70 mještana i gostiju iz Našica, Markovca, Đakova, Osijeka, a pohvalne riječi uputili su i počasni konzul RS u RH Ivan Komak, punitovasčki župnik dr. Đurica Pardon i urednik Glasila punitovačke Općine „ Đeram“, Mirko Knežević.

Knjiga „Prezimena i nadimci u Josipovcu Punitovačkom“ bogatstvo je riječi i fotografije o Josipovčanima i 138 godina življenja na prostoru današnjeg Josipovca Punitovačkog.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × 1 =