Održana sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ

U Osječko-baranjskoj županiji nema zasad novo zaraženih koronavirusom, rekao je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije dr. Željko Zubčić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek. Dr. Domagoj Drenjančević, voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju najavio je da će uskoro biti omogućeno testiranje na koronavirus i u Osijeku. Predsjednik Stožera dožupan Goran Ivanović istaknuo je da je preventivnim mjerama koje se poduzimaju namjera ne zaustaviti život.

Preporuka Nacionalnog stožera je „ne zaustavimo život”, smanjimo aktivnosti na najmanju moguću mjeru, zatvaranje svega što se zatvoriti može ovoga trenutka nije opcija koju će primijeniti Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, konstatirao je dožupan Ivanović. Sukladno preporukama Ministarstva zdravstva i pokretanja III. faze borbe protiv epidemije, KBC Osijek od danas prima samo hitne pacijente i ta je ustanova određena kao respiratorni centar za ovaj dio Hrvatske u slučaju širenja zaraze.

Na konferenciji je rečeno da policija vrši nadzor osoba kojima je određena samoizolacija, a takvih je 435 i njihova imena su u policijskom informacijskom sustavu radi lakše kontrole. Doktor Karlo Kožul, iz Županijskoj zavoda za javno zdravstvo, naglasio je da su sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim stavljene u samoizolaciju.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fifteen + eleven =