Održano 24. gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 4. ožujka 2023. godine u OŠ “Dobriša Cesarić” u Osijeku održano je 24. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 6 ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i 4 ekipe u kategoriji mladih (srednje škole), organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozljede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Natjecanje je počelo u 10,00 sati, a otvorio ga je Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka. Nakon dva sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata. U kategoriji podmadak prvo mjesto pripalo je Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Osijeka dok su najbolji u kategoriji mladih bili učenici Medicinske škole Osijek.

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljati će svoje škole i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se za Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju održati 1. travnja 2023. godine u Našicama.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eighteen − 9 =

Vrijeme danas