Održano predavanje na temu „Obnovljivi izvori energije kao temelj održivog razvoja“

Današnji razvoj civilizacije i kompletna energetika, industrija i transport uglavnom se temelje na neobnovljivim izvorima koji su iscrpivi te imaju negativan utjecaj na okoliš. Više o pozitivnim utjecajima rekao je profesor Danijel Topić s osječkog FERIT-a jučer u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Đakovu gdje je održao predavanje „Obnovljivi izvori energije kao temelj održivog razvoja“. Ovo je predavanje u sklopu Interreg projekta prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske, pojašnjava Topić:

Fokus programa usmjeren je prema jačanju i širenju postojećih mreža suradnje, odnosno prema uspostavi čvrstih temelja za dinamičnu i trajnu prekograničnu suradnju. Topić je usporedio stanje u državama:

Ovo predavanje zapravo je bilo stručni pregled trenutnog stanja s obzirom na potrošnju i proizvodnju energije, posljedice korištenja fosilnih goriva te kako obnovljivi izvori energije mogu biti temelj održivog razvoja i alternativa fosilnim gorivima. Najavljene su i daljnje aktivnosti u sklopu projekta:

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × 3 =