3500 sudionika uveličalo 51. Đakovačke vezove

Pred mnogobrojnom publikom od Malog parka sve do obnovljenog Strossmayerovog trga, svečani mimohod, kao središnji događaj 51. Đakovačkih vezova veselo je prošao gradom. Povorku je činilo oko 3500 sudionika u 57 folklornih skupina. Osim domaćih skupina, Vezove su uveličala i gostujuća društva te udruge koje su došle iz Makedonije, BiH, Slovenije, Turske, Mađarske i Poljske. Sve Đakovčane, ali i mnogobrojne goste i turiste zabavili su šokci, kandžijaši te tradicionalno hrvatski ovčari te konjanici i zaprege koji su posebno plijenili pažnju. Završetak svečanog mimohoda bio je pred visokim uzvanicima pred katedralom sv. Petra, a nastupi skupina su se mogli pogledati na pozornici u Strossmayerovom perivoju.

Nakon Međunarodne smotre folklora, održala se i Smotra folklora Hrvatske, a posljednja je bila Smotra folklora Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema. Također, nakon što su gledatelji konjanike mogli vidjeti u svečanoj povorci, moglo se i na Državnoj ergeli ovo popodne pogledati dresuru pod sedlom te kombiniranu utakmicu s tri čvrste prepreke za jednopreg i dvopreg.

Zatvaranje 51. Đakovačkih vezova se održava u Strossmayerovom parku s početkom u 20 sati, a u sklopu kojega je program „Slavonijo, zemljo plemenita“ te izbor najbolje nošenog narodnog ruha. Također, kraj ovog programa upotpunit će mnogi izvođači: Vera Svoboda, Krunoslav Kićo Slabinac, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Dike, Zvona, Slavonia Band, Izvor, Dyaco, Slavonski dukati, Sanja Hajduković i Slavonski vez, Brace, ŽK Certissa, ŽK Pannona, ŽVS Đakovčanke i ŽPS Skladovke. Nakon programa zatvaranja, glazbeni program se nastavlja u vezovskom šatoru gdje će se održati koncert Zabranjenog pušenja s početkom u 23:00 sata.

hdr

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 5 =