Općina Punitovci: Obrazovanje djece i mladih na prvom mjestu

Općina Punitovci, sredstvima Proračuna u iznosu od 51.862 kune financira nabavku radnih bilježnica za svih 133 učenika od 1. do 8. razreda osnovne škole, a udžbenike i didaktički materijal financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Zajedno sa OBŽ sufinancira i prehranu za sve učenike matične škole i područnih škole i financira prehranu za polaznike predškolskog odgoja, a sufinancira i prijevoz osnovnoškolaca kao i prijevoz srednjoškolaca u Đakovo i Osijek.

Cijelom paletom mjera, od naknade za novorođenčad, sufinanciranja vrtića, preko sufinanciranja školskih knjiga, prehrane, božićnih poklona za svu djecu, nagrada za učenike za iznimno postignute rezultate u učenju i natjecanjima, sve do studentskih stipendija pokazujemo da nam je briga za djecu i mlade te njihovo obrazovanje na prvome mjestu. Ujedno je to i pomoć roditeljima naših učenika, rekla je načelnica punitovačke Općine Jasna Matković.

Suradnja škole i Općine je više nego dobra, a veliku pomoć imamo i u nabavci nastavnih sredstava i pomagala, opremanju prostora pa i radova koji se izvode u našim školama, rekao je ravnatelj josipovačke škole Darko Ocvirk.

Tekst i foto: Mirko Knežević

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × three =