OPG Muhar iz Budrovaca neobjašnjeno ostao bez pašnjaka u zakupu

Danas je u Budrovcima održana konferencija za medije na kojoj je bilo riječi o zakupu zemljišta obitelji Muhar iz Budrovaca, koja se bavi mljekarstvom. Na konferenciji je sudjelovala i vijećnica Mirjana Adrić koja je govorila o nelogičnostima ugovora. Naime, do nelogičnosti dolazi, kada početkom godine obitelj Muhar odlazi do svog zemljišta u zakupu, u sklopu kojega je i pašnjak veličine 7,8 hektara, a na njemu susreće vlasnika koji počinje s građevinskim radovima, bez da su gospodina Muhara obavijestili o tome. Vijećnica Adrić tražila je očitovanje od Grada Đakova, budući da je ugovor potpisan i odobren upravo od strane Grada te je na snazi do 15. svibnja 2022. godine.

OPG Muhar živi i radi od spomenutog zemljišta, a ovakva situacija će svakako utjecati na nastavak njihovog gospodarstva. Vlasnik OPG-a Mato Muhar.

Sporni pašnjak OPG Muhar koristi već 11 godina.

OPG ima 20 grla krava, oko 30 ovaca, isključivo se bave mljekarstvom, a bez spornog pašnjaka, kako kaže, neće moći funkcionirati. Objašnjenje je tražio u Gradu u više navrata, ali mu ga još uvijek nisu dali.

FOTO: Novi radio Đakovo

Hits: 4

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 4 =