Oporba napustila sjednicu Gradskog vijeća

Šestero oporbenih vijećnika koji sebe nazivaju “stvarnom oporbom” napustili su današnju sjednicu Gradskog vijeća i kako su naveli, neće se vraćati sve dok se ne ispune njihovi uvjeti. To su Zoran Vinković, Goran Soldo, Ivan Drobina, Florijan Eberhardt, Ankica Mandić i Ljiljana Pološki Jurjević. Traže da se na rad vijeća preslika omjer pozicije i opozicije u omjeru 60:40. Zoran Vinković.

Danas se krši procedura izbora radnog tijela, rekao je nezavisni vijećnik Goran Soldo.

Ako je kriterij izborni rezultat onda se ne bi smjelo dogoditi da lista koja je osvojila sedam mandata bude manje zastupljne ili je uopće nema, za razliku od liste koja je dobila dva mandata, dodao je Soldo. U odluci o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade se navodi kako će građanima biti niža naknada za negdje oko 6% što bi za domaćinstva značilo svega kunu do dvije mjesečno, dodao je Soldo .Usvajanjem toga prijedloga, naselja Kuševac, Ivanovci i Široko Polje imat će veću naknadu nego primjerice Budrovci, Piškorevci Novi Perkovci i drugi, što je nepravedno, zaključio je Soldo.

Sve točke dnevnog reda današnje sjednice usvojene su većinom glasova vijećnika. Tako je za ravnateljicu Centra za kulturu jednoglasno izabrana Sanja Pavleković, usvojen je i Zakon o lokalnim porezima gdje je ukinut porez na tvrtku, te su također jednoglasno usvojene izmjene i dopune odluke o nerazvrstanim cestama.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × three =