OŠ I. G. Kovačić predstavila uređaj PlayAttention

Jučer je u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić predstavljen uređaj PlayAttention koji je kupljen uz pomoć humanitarne akcije i dobre volje građana. Ova škola je jedina škola u Slavoniji i jedna među malobrojnima u Hrvatskoj koja posjeduje uređaj koji će besplatno pomoći učenicima s ADHD-om. Nakon što je ravnatelj Tihomir Benke uručio zahvalnice, više o samome uređaju rekao je Marko Ferek iz Udruge Buđenje posvećenoj razumijevanju ADHD-a. Istaknuo je kod čega uređaj najviše pomaže:

Troje prisutnih je i isprobalo igrice ovoga uređaja. Kome će sve koristiti rekla je defektologinja Antonija Božić:

U prikupljanje sredstava za ADHD uređaj uključio se Nogometni klub Dračice te nakon tri škole, za koje su odigrali nogometno-rukometne utakmice, na redu je i njihova kvartovska škola J. A. Ćolnića, a mogu li nadmaštiti sami sebe nakon iznenađenja na ovogodišnjoj utakmici, pitali smo tajnika NK Dračice Igora Jukića

Prezentirajući teškoće na koje nailaze učenici s hiperkinetskim poremećajem naišli smo na veliko razumijevanje i podršku građana i donatora te smo humanitarnom akcijom pribavili sva sredstva potrebna za kupovinu uređaja, navodi Benke:

Budući da je ravnatelj Benke spomenuo glazbenu školu, upitali smo ga u kojoj je fazi realizacije izgradnja obećane Glazbene škole koja djeluje pri OŠ I. G. Kovačića:

Papiri za potencijalno proširenje Glazbene škole na školu Suvremenog i narodnog plesa postoje već 12 godina te se Benke nada skoroj realizaciji iste.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × 5 =