Osamnaest prometnih nesreća i dvadeset alkoholiziranih vozača tijekom vikenda

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osamnaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih petnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Osam se dogodilo na području Osijeka, četiri na području Belišća, tri na području Đakova, dvije na području Našica, a jedna na području Baranje.

Osim toga d 16. do 18. kolovoza na području ove policijske uprave policijski su službenici zaustavili 20 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (16 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikla). Od navedenog broja utvrđenih prekršaja alkohola, 16 prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirano je prilikom provođenja pojačanih mjera 17. i 18. kolovoza.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su  17. kolovoza u 15,30 sati u Đurđenovcu, kada su zaustavili biciklistu, 51-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Đurđenovca, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,38 grama po kilogramu.

Istoga dana u 18,15 sati u Trnavi se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila, 24-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Viškovaca, policijski službenici evidentirali su prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu

Osim toga, na području Đakova, u razdoblju od 12. do 18. kolovoza dogodile su se 4 prometne nesreće, od kojih 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jedna se dogodila u Viškovcima zbog nepropisnog skretanja, jedna u Strizivojni na raskrižju ulice Kralja Tomislava, Nikolićeve i Šokadije, s ozlijeđenom osobom koju je prouzrokovao vozač neregistriranog i neosiguranog motocikla zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, a isti na glavi nije imao zaštitnu kacigu te je lakše ozlijeđen. Treća prometna nesreća dogodila se u Trnavi gdje je uzrok bila neprilagođena brzina, dok se četvrta zbila u Đakovu u ulici Poljska 6, uslijed nepropisnog kretanja vozila.

Podsjetimo i da je od 1. kolovoza stupio novi Zakon o prometu na cestama kojim su povećane novčane kazne upravo za 4 najveće “ubojice” u prometu, a to su alkoholiziranost, brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × 2 =