Osječko-baranjska županija dodjeljuje 5,2 milijuna kuna za potpore poljoprivrednicima

Temeljem Odluke o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije na internetskim stranicama Županije (www.obz.hr) objavljeno je devet javnih poziva za čiju je provedbu u Županijskom proračunu za 2018. godinu osigurano ukupno 5.200.000,00 kuna. Javni pozivi su otvoreni od 1. ožujka 2018. godine do utroška sredstava planiranih, a najkasnije do 1. prosinca 2018. godine.

Obrazac zahtjeva i obrasci potrebnih izjava mogu se podići u Upravnom odjelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije ili na internetskim stranicama Županije te se isti s propisanom dokumentacijom dostavlja osobno ili na adresu Upravnog odijela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 1/II, 31000 Osijek, s naznakom za Povjerenstvo za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Za potpore mladim poljoprivrednicima na području Osječko-baranjske županije osigurano je 300.000 kuna, za potpore oštećenicima u slučaju elementarne nepogode osigurano je 100.000 kuna, za potpore za kontrolu plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima osigurano je 200.000 kuna, za potpore za istraživačke projekte u poljoprivredi osigurano je 300.000 kuna, za potpore poljoprivrednicima za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda osigurano 700.000 kuna, za potpore za promotivne mjere u korist poljoprivredne proizvodnje osigurano je 250.000 kuna, za potpore za sudjelovanje u programima kvalitete i stvaranja robne marke poljoprivrednih proizvoda osigurano je 250.000 kuna, za potpore za uređenje ruralnog prostora osigurano je tri milijuna kuna, za potpore za očuvanje tradicionalne proizvodnje i razvoj tržišta autohtonih proizvoda na području Osječko-baranjske županije osigurano je 100.000 kuna.

Nakon što Skupština Županije donese Odluku o dopunama Odluke o potporama poljoprivredi i ruralnom razvoju objavit će se četiri nova javna poziva za potpore u stočarstvu za čiju je provedbu u proračunu Županije za 2018. godinu planirano dva milijuna kuna.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × 1 =