Osječko-baranjska županija dodjeljuje uskrnice umirovljenicima

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Osječko-baranjska županija i ove godine simbolično daruje umirovljenike novčanim iznosom. U skladu s financijskim mogućnostima županije povodom tog blagdana, župan Ivan Anušić je donio zaključak o isplati jednokratnih pomoći umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije, čija mirovina iznosi 160 eura ili manje. Za tu namjenu je u proračunu osigurano 79.634 eura, a novac bi se trebao umirovljenicima dostaviti na kućne adrese.

Isplata jednokratnih novčanih pomoći povodom uskrsnih blagdana, u iznosu od 25 eura po osobi, se obavlja prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. I to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a čiji korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici koji mirovinu ostvaruju iz bivših jugoslavenskih republika, a čiji je ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu 160 eura ili manje. Ovo vrijedi i za korisnike mirovina koji mirovinu ostvaruju u Republici Hrvatskoj i imaju navedeni iznos mirovine, a iz drugih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Pozivaju se umirovljenici koji nisu na navedenom popisu HZMO-a, a čiji je iznos mirovine također 160 eura ili manje, da podnesu zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Kapucinska 40 Osijek. Umirovljenici se mogu javiti i na telefonski broj 031 221 657 ili 031 221 658.

Izvor: OBŽ

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × five =

Vrijeme danas