Osječko-baranjska županija – domaćin državnog prvenstva u oranju

16. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 7. Natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske organizira Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom natjecanja u oranju, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom i Ministarstvom poljoprivrede. 5. Farm Show organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH.
Program su predstavili zamjenik župana Osječko-baranjske županije kao domaćin, Goran Ivanović i predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH Darko Aračić. 

– Našoj Slavoniji, Baranji i Srijemu, potrebne su ovako velike priredbe, a 5. Farm Show i 16. Natjecanje u oranju RH predstavljaju i dobru sinergiju. Farm Show se etablirao u manifestaciju koja je za poljoprivrednike nešto na što moraju doći, a uz Natjecanje u oranju dobra je prilika da predstavimo Slavoniju, Baranju i Srijem na jedan drugačiji način – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te pozvao građane da dođu 24. i 25. kolovoza na prostor Zračne luke Čepin. Pobjedniku natjecanja je poželio da što bolje predstavlja Hrvatsku na svjetskom natjecanju u oranju koje će biti održano u SAD-u iduće godine.
Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Hrvatske, poručio je da se manifestacija Farm Show etablirala, pa uz istovremeno održavanje Natjecanja u oranju te s obzirom na rast tržišta mehanizacije i dobru proizvodnu godinu očekuju povećan broj posjetitelja. – Svi izlagači su se pripremili za ovu najznačajniju manifestaciju u godini, pa će posjetitelji imati priliku vidjeti sve novitete u svijetu – rekao je Aračić.
Svečano otvorenje sve tri manifestacije održat će se u subotu, 25. kolovoza u 9 sati, a otvorit će ih ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 + 14 =