Oskar znanja pripao učenici Gimnazije A.G. Matoša

Učenica Emilija Jurić dobitnica je Oskara znanja, najznačajnije nagrade u obrazovanju, koja se ove godine dodjeljuje 18. put zaredom. Oskar znanja, dobilo je 353 učenika osnovnih i srednjih škola, pobjednici državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu te 40 učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama.

Među nagrađenim učenicima srednjih škola je i Emilija Jurić, učenica 3.c razreda Gimnazije A. G. Matoša Đakovo, koja je u šk. god. 2021./2022. osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju u poznavanju njemačkog jezika za srednje škole. Priznanja su uručena i učiteljima i nastavnicima mentorima, koji su učenike pripremali, pratili i motivirali za natjecanja, te je priznanje dobila i Emilijina mentorica – nastavnica njemačkoga jezika, Tanja Schleis.

Ovogodišnji kipić Oskara znanja je ‘Newtonova jabuka‘ koju je osmislila i izradila Tea Švarić, bivša studentica Akademije likovnih umjetnosti. Svečanost dodjele nagrada učenicima i priznanja njihovim mentorima se održala u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu te se prenosila uživo na Facebook stranici Oskar znanja i YouTube kanalu Agencije za odgoj i obrazovanje.

Izvor i foto: Tanja Schleis

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

1 × 3 =