Osnovna škola Drenje dobila donaciju u sklopu projekta „Školski obrok za sve“

Jučer je, 29. listopada, u svečanom salonu Osječko-baranjske županije trima školama s područja Osječko-baranjske županije uručena vrijedna donacija. Riječ je o proizvodima tvrtke BB OIL iz Osijeka koja je donirala hladno prešana ulja od slavonskih uljarica suncokreta i repice za potrebe pripreme hrane za djecu u osnovnim školama A. Harambašića iz Donjeg Miholjca, Osnovnoj školi Drenje i školi M. P. Katančića iz Valpova. Ovo je hvalevrijedna akcija, za naš je radio rekao Darko Čota, ravnatelj OŠ Drenje.

Osječko-baranjska županija jedina je županija u Hrvatskoj koja osigurava svim osnovnoškolcima besplatan školski obrok, za ovu su školsku godinu predviđena i dodatna sredstva kako bi se primjena projekta unaprijedila, rekla je Ivana Kalazić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu.

Na Ministarstvu znanosti i obrazovanja ostaje još osigurati zapošljavanje kuhara ili kuharica u onim školama gdje ih do sada nije bilo. Istovremeno se putem LAG-ova vrši anketiranje Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva kako bi se svi zainteresirani sa svojim proizvodnim kapacitetima uključili u osiguravanje besplatnog, toplog i zdravog obroka za sve osnovnoškolce.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty − 11 =