Otvoren 22. Osječki jesenski sajam

Otvoren je 22. Osječki jesenski sajam, koji je na sajamskom prostoru Pampas okupio 200-tinjak izlagača iz zemlje i inozemstva. U sklopu sajma ove godine održavaju se i Dani meda Hrvatske te izložbe ženskog i braniteljskog poduzetništa. Sajam u Osijeku ima dugu tradiciju, a posebno u segmentu poljoprivrede i proizvodnje hrane. Svoje zadovoljstvo brojem okupljenih izlagača izrazio je, Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Ministarstva poljoprivrede i gospodarstva, Hrvatske gospodarske i obrtničke komore te Županije. Svečano ga je otvorio izaslanik hrvatske predsjednice i premijera te župan osječko-baranjski Ivan Anušić, koji je označio potrebu za izgradnjom novog sajamskog prostora.

Posjetitelji će do nedjelje moći uživati u brojnim popratnim sadržajima. Danas je na rasporedu stručno savjetovanje za zapošljavanje žena u suradnji sa Hrvatskih zavodom za zapošljavanje, Centrom za poduzetništvo, HBOR-om i HAMAG BICROM.

Pčelarski dio sajamske priredbe obilježit će svakodnevne degustacije i promocija meda i mednih pripravaka, kao i stručno-prateće aktivnosti u obliku stručnog skupa i promotivnih predavanja.

U nedjelju, 06. listopada održat će se veliki pčelarski skup u organizaciji Županijskog pčelarskog saveza Osječko-baranjske županije i u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede s aktualnim temama iz pčelarske proizvodnje.

Sajam je otvoren do nedjelje od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen − 13 =