Otvorenje Vezova prekinulo nevrijeme

Foto: M.M.

 

Sinoć su ispred katedrale sv. Petra u Đakovu, na novoobnovljenom Strossmayerovom trgu svečano otvoreni 51. Đakovački vezovi, no jak vjetar i kiša su prekinuli izvedbu scenske slike “Slavonac sam, time se ponosim” autora Mirka Ćurića. Đakovački vezovi se održavaju pod  pokroviteljstvom Predsjednice Republike, Sabora i Vlade, a otvorio ih je gradonačelnik Marin Mandarić:

Manifestaciji je prisustvovao i, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić kao izaslanik premijera:

Vezovi su otvoreni scenskom slikom “Slavonac sam, time se ponosim” u izvedbi glumaca, KUD-ova, tamburaških sastava i pjevača solista, a u nazočnosti đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića, nadbiskupa u miru mons. dr. Marina Srakića, saborskih zastupnika i drugih uglednika.  No, tek što je scenska slika počela, brzo je prekinuta zbog jakog vjetra i kiše. Na nevrijeme se osvrnuo i Anušić:

 Program 51. Đakovačkih vezova  nastavlja se danas folklornim programom u Strossmayerovom parku, a nedjeljni dio počinje središnjom priredbom smotre- svečanim mimohodom svih sudionika u više od 50 skupina iz zemlje i inozemstva- Turske, Poljske, Makedonije i dr. Vezovi će biti zatvoreni u nedjelju navečer na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku izborom najljepših narodnih nošnji.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ten − seven =