Ove godine još bolji Vezovi

 

Danas u 9 sati u Maloj vijećnici održana je press konferencija na kojoj su sudjelovali: gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, Mirko Ćurić, scenarist otvorenja vezova, Tomo Vuković predsjednik SAKUD-a Grada Đakova, Marija Burek direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Đakova i Tomo Radičević glazbeni urednik.

Uvodna riječ gradonačelnika Mandarića:

Sudionici press konferencije iscrpno su nas izvijestili o organizacijskom i programskom završnom dijelu vezova koji je pred nama.Đakovački vezovi i ove godine imaju jedan mali jubilej, rekao je Ćurić. Dvadesti puta se otvaraju ispred đakovačke katedrale. 1998. godine je napravljen zaokret, svečano otvorenje Vezova premješteno je iz Strossmayerovog perivoja na trg ispred katedrale.

Marija Burek direktorica Turističkog ureda TZ Grada Đakova istaknula je da su Đakovački vezovi manifestacija koja je od iznimnog značaja, ne samo za Grad Đakovo, Slavoniju, nego i za cijelu Hrvatsku.

Tomo Radičević, glazbeni urednik Vezova naglasio je da su programi popraćeni s dobrim i kvalitetnim nastupima tamburaških bandova.

U manifestaciju Đakovačkih Vezova ukuljučen je Grad Đakovo, sve institucije Grada, ali i svi stanovnici Đakova i prigradskih naselja koji svojim sudjelovanjem uveličavaju manifestaciju, rekao je Mandarić

Pokrovitelji Đakovačkih vezova su: Predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, Sabor RH i Vlada RH.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 + eleven =

Vrijeme danas