Paraglajderi danas iznad Đakova u znak podrške oboljelima od ALS-a

Međunarodnu akciju „Bukom motora protiv tišine ALS-a“ već nekoliko godina zaredom organizira Neuron- Udruga oboljelih od ALS-a i drugih rijetkih bolesti. Slavica Horvat, predsjednica Udruge za naš je radio pojasnila kako je to zdravstveno-socijalna udruga koja se bori za poboljšanje kvalitete života oboljelih, za njihova veća prava u zdravstvenom sustavu, adekvatnu njegu i senzibilizaciju društva u cjelini. Uzrok bolesti nije poznat, a na svjetskom tržištu nema učinkovitog lijeka. Slavica je sa svojim sinom, koji je na žalost preminuo, vodila tešku borbu s tom rijetkom bolešću.

U sklopu akcije Moto klub Bube i drugi motociklisti iz svih krajeva Hrvatske svojim motociklima brujit će 15.rujna na cestama u znak podrške oboljelima, a ovogodišnjoj akciji pridružili su se moto paraglajderi koji će poletjeti iz Iloka prema Zagrebu. Nadletjet će Vukovar, Vinkovce, Đakovo, Slavonski Brod, N. Gradišku, Kutinu, pa sve do Zagreba. Na njihovom letu će ih, kopnom, pratiti bajkeri.

Program leta motornim paraglajderima počinje 13. rujna polijetanjem u jutarnjim satima iz Iloka prema Vukovaru nakon čega se kreće prema Vinkovcima. Prelijetanje iznad Đakova očekuje se danas oko 17 sati.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × five =