PD Đakovo: “Pruži mi ruku – prošećimo brdima i dolovima oko Borovika”

U nedjelju, 18. lipnja, na jezeru Borovik održan je planinarski izlet za osobe s invaliditetom (OSI) u organizaciji Planinarskog društva Đakovo. Prema programu Radne skupine za OSI, Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza, Planinarsko društvo Đakovo organiziralo je izlet za osobe s invaliditetom pod nazivom “Pruži mi ruku – prošećimo brdima i dolovima oko Borovika”.

Program izleta “Pruži mi ruku” ima za cilj popularizaciju planinarenja među osobama sa invaliditetom na području cijele RH. Namijenjen je osobama s invaliditetom i zdravstvenim teškoćama koje se žele kretati u planini, a svjesne su svojih ograničenja i nesvjesne svojih mogućnosti!

Na izletu Prošećimo brdima i dolovima oko Borovika, u organizaciji PD Đakovo, okupile su se osobe s invaliditetom, njihovi pratitelji te planinari iz domaćeg i susjednih društava – njih ukupno 38. Treba naglasiti odličnu suradnju sa Sportskom udrugom slijepih “Svjetlost” iz Osijeka i Udrugom za rekreaciju invalida rada starije životne dobi “Duga” iz Osijeka. Uz opće zadovoljstvo organizatora i sudionika, zaključak je da se s nestrpljenjem očekuju nove najave takvih aktivnosti u Slavoniji.

Tekst i foto: PD Đakovo

Pogoci: 4

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × five =

Vrijeme danas