Petir u Đakovu: “Borit ću se da Slavonac bude svoj na svome”

Kandidatkinja za Europski parlament Marijana Petir danas je u Đakovu na predstavljanju kandidata liste grupe birača čija je nositeljica kazala da nije svejedno tko zastupa Hrvatsku u Europskom parlamentu. „Slavonija ima ogroman potencijal u poljoprivredi i ruralnom razvoju koji nije prepoznat od strane aktualne vlasti, ne ulaže se dovoljno, niti se koriste prednosti koje imamo kroz članstvo u EU,“ rekla je za naš radio Petir.

Za svoju listu birala je, kako kaže, ljude iz naroda.

Petir je, podsjećamo, dobitnica ovogodišnjeg Oskara za poljoprivredu ruralni razvoj i ribarstvo. Njezinih sto amandmana na novu zajedničku politiku je usvojeno, kroz koje štiti interese Hrvatske i domaćih poljoprivrednika. Novina je, kako kaže i to što je uspjela izboriti potpore za poljoprivrdnike u ratom stradalim područjima što do sada nije postojalo .Također i potpore za nove poljoprivredndike gdje vidi prostor za samozapošljavanje hrvatskih branitelja.

Sve ono što je do sada radila planira i u budućnosti jer zajednička poljoprivredna politika je najdugovječnija i najskuplja politika EU-e, gdje se gotovo 40% proračuna izdvaja upravo za poljoprivredu. Hrvatska tu mora zaštiti svoje interese, te je važno kroz sljedeće razdoblje dobro se pozicionirati, zaključuje Petir.

PETIR3_0502

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twelve − five =