Piknik 9. ARLA festa napunio Strossmayerov park

Jučer je u Strossmayerovom parku održan program trećeg dana ovogodišnjeg ARLA festivala, koji su činili piknik, Zero Waste – predavanje o životu bez plastike te mala škola jahanja.

Strossmayerov perivoj jučer je bio oaza za sve one željne druženja u prirodi, igranja, educiranja i jahanja. Sve je počelo od 16 sati piknikom, širenjem dekica i igrama, a nešto kasnije se programu priključila i Anamarija Prgomet iz Zero Waste Croatia koja je zainteresiranima održala predavanje o tome kako smanjiti plastiku u svakodnevnom životu, tj. kako neke stvari koje koristimo svakodnevno – od pribora za jelo, četkice za zube i slično, mogu biti napravljene od materijala koji ne stvara otpad. Ipak, najveće oduševljenje među najmlađima izazvao je dolazak konja i instruktorica Nore i Nikoline, a redu zainteresirane djece nije se vidio kraj.

Satima je tako trajalo prekrasno druženje djece i odraslih u parku. Žamor i dječji smijeh odzvanjali su na sve strane, te je tako stvorena jedna prekrasna priča koja će svima ostati dugo u sjećanju.

Festival se nastavlja danas radionicom za djecu „Pričam ti priču“, od 11 sati u Strossmayerovom parku.

Voditeljice radionice “Pričam ti priču” su Maja Papratović, učiteljica engleskog jezika i Sanja Andrić, diplomirana kustosica.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three + 10 =