Pobjeda u Kup utakmici u Čakovcu

Kao pobjednici regije Istok, košarkaši KK ĐAKOVA u susretu Kupa „Krešimira Ćosića“ gostovali su u Čakovcu kod pobjednika regije Sjever, KK ČAKOVEC GLOBETKA te u neizvjesnom susretu ostvarili pobjedu 82:90 ( 47:47 ).

Stariji pratitelji đakovačke košarke rekli bi da se ništa posebno nije promjenilo u susretima Međimuraca i Đakovčana od 90-tih godina naovamo, kad su ove regije imale zajedničku A2 ligu. I dalje je gotovo uvijek riječ o neizvjesnim i dobrim utakmicama bez obzira na rang natjecanja ili položaj na tablici. Tako je bilo i ovaj put. Čakovečka GLOBETKA, koja okuplja i one iskusne međimurske košarkaše, pokušala je iskoristiti sve svoje prednosti. Uz iskustvo, tako su uspjeli pogoditi čak 14 „trica“ pa je na poluvremenu bilo 47:47. U nastavku susreta, Đakovčani ipak pomalo uzimaju prednost i dobrom kolektivnom predstavom i sa ukupnih 9 „trica“ zaključuju utakmicu sa zasluženih 82:90.

Kod Đakova najefikasniji Kristijan Vladović sa 21 košem, Matej Češkić postigao je 17 poena, Stjepan Hajduković i Antun Hrkač po 13, Ivan Car 11, Toni Radoš 10, Ivan Miličević 3, Matija Prša 2 a još su nastupili Stjepan Vukadin, Matej Blažević, Marko Pralas a prvi seniorski nastup imao je mladi Jakov Marjanović.

Đakovački košarkaši plasirali su se tako u idući krug natjecanja. Suparnik u idućem krugu Kupa biti će poznat nakon izvlačenja parova u prostorijama HKS-a u srijedu 25. listopada u 12 sati. Mogući suparnici tražiti će se iz kruga ekipa koji nastupaju u od ove godine novoformiranoj Prvoj ligi.

foto: basketball.hr

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eight − 2 =