Pobjednik 9. Šokačke alke je Ivan Adrić

Prema uzoru na sinjsku, i Slavonija ima svoju. Deveta po redu Šokačka alka održana je u Selcima Đakovačkim proteklog vikenda. Svake godine sudjeluje između 15 i 20 alkara, a ove je godine oštro oko i čvrstu ruku pokazalo njih 16. Cilj je bio samo jedan, pogoditi kopljem alkarski kolut i njegov središnji krug.

Jedini kojemu je to pošlo za rukom ove godine je Ivan Adrić iz Novih Perkovaca, u sridu je pogađao čak dva puta i slavio na ovogodišnjoj šokačkoj alci. U konkurenciji 16 alkara Ivan Adrić je sa 7 bodova, u dvije je utrke pogodio u sridu, u trećoj u jedan. Čvrsta ruka, oko sokolovo i malo sreće potrebni su kako bi zasjali na prvom mjestu rekao je pobjednik Ivan. Drugo mjesto zauzeo je Matej Bobalić iz Županje, dok je treći bio Andrija Obrovac i Selaca Đakovačkih.

Organizator, predsjednik Konjičkog kluba Zenta Željko Režić, rekao je da su alkari pomno birani i za ovu manifestacija, ne treniraju samo oni iz đakovačkog kraja već su došli iz Valpova, Županje i drugih mjesta. Zadovoljni su kako se razvija slavonska inačica ovog jedinstvenog natjecanja. Uz samu alku na ovoj manifestaciji održavaju se i druga konjička natjecanja, a događaj su popratili i bogati kulturno- zabavni i gastronomski sadržaji.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen − one =