
U Županijskoj gospodarskoj komori danas su dodijeljena prizinanja najuspješnijim proizvođačima kulena na 20. ocjenjivanju kakvoće koje je organizirala Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek.
Na ocjenjivanje je pristiglo 25 uzoraka kulena, a ove su se godine prvi put na natjecanje mogli prijaviti isključivo proizvođači upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranoim životinjskog podrijetla.
Organoleptičko ocjenjivanje uzoraka kulena održano je 19. lipnja u Županijskoj komori Osijek.
Pobjednik ovogodišnjeg ocjenjivanja je Zvonko Barić iz Narda, vicešampion natjecanja je kulen proizvođača Kulen Novosel iz Gata. Srebrom su nagrađeni Kulen Novosel, OPG Zlatko Birovljević, Mesnica AS, OPG Barić i Balkan lov. Ocjenjivački sud činili su – predsjednik Goran Kušec s osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te članovi – Krešimir Mastanjević, s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Krunoslav Mužević, Miroslav Milas i Tomica Đukić, glavni kuhar hotela Osijek i Hrvatske nogometne reprezentacije.
Foto: Zdenko Pušić
Pogoci: 0