Počinje Dioniz – Međunarodni festival kazališnih akademija

Danas počinje Međunarodni festival kazališnih akademija ‘Dioniz’. Ovogodišnje 14. izdanje festivala okuplja stotinjak studenata i profesora kazališnih akademija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Njemačke. Ove se godine festival vraća u svoj ustaljeni termin u ožujku, a program će se održavati u Centru za kulturu.

Festival počinje danas, 23. ožujka predstavom “Bjegunci”, koja je premijerno izvedena u Novom Sadu u sklopu programa Europske prijestolnice kulture (EPK), a njezina će hrvatska premijera biti upravo u Đakovu. Predstava je nastala suradnjom glumaca iz Hrvatske, Srbije i BiH.

U sklopu festivala održat će se i radionice koje će se održavati od četvrtka do subote, po dvije prijepodne i popodne, a držat će ih strani profesori. Svake večeri održat će se I prezentacije akademija koje sudjeluju na festivalu, a za subotu, 26. ožujka, najavljena je i premijera filma “Marija Sekelez – mi od pljeska živimo” u Centru za kulturu. Zatvaranje festivala je u nedjelju, 27. ožujka u Đakovu.

FOTO: Centar za kulturu Đakovo

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × 1 =