Počinje energetska obnova škola na području županije

Počinje obnova škola na području Osječko-baranjske županije. Naime, jučer je župan Ivan Anušić potpisao ugovore za radove na energetskoj obnovi 10 javnih ustanova u okviru projekta Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Obnove očekuje i đakovačka Osnovna škola Ivan Goran Kovačić – zgrada razredne nastave te Područna škola Satnica Đakovačka. Uz njih, još će se 8 škola i zgrada diljem županije obnoviti, a ulaže se više od 50 milijuna kuna. Po završetku očekuju se velike uštede na grijanju i ostalim troškovima, rekao je župan osječko-baranjski.

“Ovim potpisivanjem ugovora nastavljamo kontinuiranu obnovu javnih zgrada u vlasništvu Županije. Od ukupno 54 projekta do sada je uspješno završeno 19 projekata energetske obnove zgrada osnovnih i srednjih škola, sada potpisujemo 10 ugovora s izvođačima radova, a nastavljamo pripreme za početak radova na još 25 objekata. Za najviše dvije godine planiramo završiti tih 35 objekata, a time bi završili energetsku obnovu svih zgrada kojima je vlasnik županija, od osnovnih i srednjih škola, domova za starije i nemoćne osobe, domova zdravlja do Opće županijske bolnice Našice” – rekao je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije koja je najuspješnija hrvatska županija u energetskoj obnovi javnih zgrada, a po sadašnjoj dinamici i vrijednostima čini se da će tako i ostati.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak dodala je kako se radi na području cijele županije. Već idući tjedan potpisat će se još 10 ugovora s izvođačima radova, a podsjetila je da ukupna vrijednost svih 54 projekta iznosi 178 milijuna kuna, a ovih 35 projekata je vrijedno 116 milijuna kuna. Dakle, u tijeku je zaista veliki investicijski ciklus na obnovi zgrada u vlasništvu Osječko-baranjske županije – naglasila je Tramišak.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 + 17 =