Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda i praznika

U nadolazećem vikendu policijski službenici provoditi će pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica, najavila je Policijska uprava osječko-baranjska.

Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i na druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i ostalo).

Policijski službenici su u izviješću naveli kako su od 19. do 20. lipnja na području PU osječko – baranjske zaustavili 9 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (četiri vozača osobnih automobila, četiri vozača bicikla i jedan vozač mopeda).

Jedan vozač osobnog automobila zaustavljen je u Đakovu u srijedu 19. lipnja u 21,30 sati. Njime je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U četvrtak, 20. lipnja, tijekom blagdana Tijelova, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske, sukladno preventivnom projektu „Sigurnost u cestovnom prometu“, komponenti „Blagdani bez alkohola“, pored uobičajenih aktivnosti, obavljali su i pojačani nadzor vozača i drugih sudionika u prometu. Prilikom nadzora prometa dijelili su edukativni letak s uputama i savjetima vozačima i drugim sudionicima u prometu na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u svim životnim situacijama, osobito u prometu.

Cilj ove preventivne aktivnosti je osvijestiti problem sudjelovanja u prometu nakon konzumiranja alkoholnih pića i mogućih tragičnih posljedica. Preventivne aktivnosti nadzora vozača i drugih sudionika u prometu na području PU osječko-baranjske nastavit će se provoditi i tijekom obilježavanja Dana antifašističke borbe (22. lipnja) i Dana državnosti (25. lipnja).

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

20 − four =