Pojačan nadzor prometa tijekom vikenda

Policijska uprava osječko-baranjska poziva na oprez tijekom vikenda.

“Povodom uskrsnih blagdana, uoči, tijekom i nakon Uskrsa očekuje se znatno povećanje intenziteta prometa vozila, osobito na autocestama i državnim cestama, u zonama vjerskih objekata, kao i na graničnim prijelazima.

Uz pojačani cestovni promet očekuje se i povećanje broja putnika u željezničkom i zračnom prometu, kao i mogućnost izvršenja prekršaja i kaznenih djela na željezničkim i autobusnim kolodvorima.

Također, radi obiteljskih proslava se, kao i proteklih godina, očekuje i povećana konzumacija alkoholnih pića. Policijski službenici će, sukladno preventivnom projektu „Blagdani bez alkohola“, pored uobičajenih represivnih aktivnosti, obavljati i nadzor prometa vozača osobnih automobila. Svrha ove preventivne akcije je individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u svim životnim situacijama, a osobito u prometu.

Tijekom nadzora prometa policijski službenici će dijeliti informativni letak „Blagdani bez alkohola“ sa uputama i savjetima vozačima.”

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

six + 5 =