Policija i predsjednik Udruge invalida rada: Ne parkirajte na mjestima za invalide!!

U organizaciji mreže prometnih policija Europe – TISPOL, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, policijski službenici danas provode akciju koja ima za cilj nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za parkiranje osoba s invaliditetom i nadzor moguće zlouporabe znaka pristupačnosti. Đakovačka policija ovu akciju provodi s prometnim redarima Grada Đakova. Pomoćnik načelnika prometne policije Đakovo Bojan Fridl iznosi podatke o prekršajima veznim uz parkirališna mjesta .

Stjepan Fekete predsjednik Udruge invalida rada također je sudjelovao akciji u kojoj su podsjećali vozače da ne parkiraju vozila na mjestima koja su predviđena samo za invalide.


Novčana kazna za nepropisno parkiranje na parkirališnom mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom iznosi 700,00 kuna. Istom kaznom bit će kaženjena osoba koja svoj znak ustupi drugoj osobi na korištenje.

Ujedno je Fekete ukazao na probleme s kojima se suočava Udruga invalida rada a posebno izdvaja problem prostora udruge koji je iznimno malen i ne može pružiti odgovarajuću skrb.

Udruga invalida rada Grada Đakova djeluje već 50 godina, pokriva cijelo područje Đakovštine a broji ukupno 700 članova.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 − eleven =