Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih mjera u nadzoru prometa

Policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih mjera u nadzoru prometa na cestama, posebice prema počiniteljima teških prekršaja, kao i prema recidivistima. Tako je od primjene izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno od 1. kolovoza do 30. studenog ove godine za najteže prekršaje, za koje je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, sankcionirano 3.316 počinitelja, koji su počinili 3.520 takva prekršaja.

Najviše prekršaja utvrđeno je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava, upravljanja vozilom za vrijeme dok je vozaču izrečena mjera zabrane upravljanja i odbijanja podvrgavanja ispitivanju ili liječničkom pregledu.

Maksimalna potvrđena novčana kazna je u iznosu od 30.500 kuna, a za 251 počinitelja su potvrđene kazne zatvora. S ciljem preveniranja teških prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će kontinuirano tijekom narednog razdoblja, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × five =