Policija održala edukativna predavanja djeci iz Osijeka i učenicima osnovnih škola u Gorjanima i Drenju

Od 23. do 26. rujna policijski službenici PU osječko – baranjske i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Hrvatske gorske službe spašavanja i Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije održali su edukativna predavanja djeci Dječjeg vrtića Latica te učenicima Osnovne škole Gorjani u Gorjanima i Osnovne škole Drenje iz Drenja.

Naziv edukativnog predavanja je „Nacionalni program edukacije djece u području zaštite i spašavanja“. Cilj predavanja je upoznati djecu sa značenjem broja 112 i poticati njihov interes za spoznaju i prepoznavanje opasnosti te razvijati svijest o reagiranju u opasnim situacijama. Djeca i učenici upoznati su na koje načine i kako mogu otkloniti mogućnost izazivanja požara i drugih neželjenih situacija, kao i kako reagirati u opasnim situacijama u kojima se mogu zateći.

Predavanjem u sklopu projekta „Manje oružja, manje tragedije“, policijska službenica upoznala je djecu s opasnostima koja prijete od zaostalih minsko – eksplozivnih sredstava te o uporabi pirotehničkih sredstava. Po završetku predavanja djeci i učenicima podijeljene su i edukativne bojanke sa slikovitim prikazom ponašanja u određenim situacijama.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × 2 =