Policija poziva na povećan oprez povodom blagdana Svih svetih

FOTO: PIXSELL

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju se veća prometna opterećenja na glavnim prometnim pravcima te prilaznim cestama grobljima i područjima oko njih. U cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu policijski službenici nalazit će se na prometnicama i raskrižjima u zonama groblja.

Sve sudionike u prometu pozivaju na povećan oprez, poštivanje prometnih propisa i uputa policijskih službenika. Također pozivaju vozače da se prilaznim cestama grobljima kreću smanjenom brzinom kretanja zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

Pri dolasku u blizinu groblja policija poziva vozače da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.

Pješacima i biciklistima policija skreće pozornost na povećani oprez pri kretanju u prometu, a posebno prilikom prelaska kolnika te ih pozivaju da za svoje kretanje pješaci koriste pješačke, a biciklisti biciklističke staze.

Nadalje, policija podsjeća građane da svoje torbice, mobitele i druge predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilima – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti pričinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two + one =

Vrijeme danas