Policija pronašla i oduzela veću količinu droge

Policijski službenici II. policijske postaje Osijek, u suradnji s policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, „Nezakonito posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te „Protuzakoniti lov i ribolov“.

U poslijepodnevnim satima 24. listopada 2019. godine policijski službenici II PP Osijek u šumskom predjelu pokraj mjesta Sarvaš uočili su nepoznatu osobu s dvije vreće. Nakon što su zatražili da se zaustavi, osoba je počela bježati i odbacila vreće. Provjerom identiteta osobe utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem hrvatskom državljaninu. Uhićen je i doveden u prostorije II policijske postaje Osijek.

Na mjestu zaustavljanja 47-godišnjaka obavljen je očevid te je utvrđeno da se u vrećama nalazi više od deset kilograma droge marihuana (cvjetovi, listovi i grančice), dvije puške i prigušivač za pušku.

Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja policijski službenici uhitili su još jednu osobu koju dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela, 48-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici obavili su pretrage doma i drugih prostorija koje na području Sarvaša koristi 47-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrde oduzeli više od stotinu komada grana raznih duljina s osušenim zelenim cvjetnim vrhovima opojne droge marihuana ukupne težine veće od dva kilograma (nekoliko komada bilo je visine između dva i pol i tri metra), medicinsku špricu s uljem kanabisa, više od 100 grama osušenih zelenih cvjetnih vrhova opojne droge marihuana, precizne vage te vrećicu s više od četiri grama marihuane.

Obavljena je i pretraga doma i drugih prostorija koje u Sarvašu koristi 48-godišnjak te pretraga njegovog osobnog automobila. U pretrazi je pronađeno i uz potvrde oduzeto: mobiteli, šprica s uljem kanabisa, staklenka s tragovima kanabisa, nekoliko ribolovnih mreža plovarica dužine 30 do 50 metara, više od 15 kilograma mesa divljači, prigušivač za pušku, okvire za automatsku pušku, rukohvate za pušku, više stotina komada raznog streljiva – za automatsko oružje, pištolj, lovačko oružje, uređaj za noćno osmatranje te PVC vreću s više od 900 grama marihuane.

Ukupno je kriminalističkim istraživanjem pronađeno i oduzeto više od 15 kilograma droge marihuana.

U večernjim satima 25. listopada počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku, a protiv počinitelja podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 + five =