“Policijska uprava raspolaže saznanjima o automehaničarskih radionicama u kojima se obavljaju nedozvoljene preinake na automobilima”

Na području Grada Osijeka 3. srpnja dva osobna automobila i dva motocikla upućena su na izvanredni tehnički pregled zbog stvaranja prekomjerne buke. Kod sva četiri vozila utvrđeno je da su vlasnici izvršili preinake na vozilima za koje nije izvršeno ispitivanje, a posebno je za istaknuti da su izvršene preinake na ispušnom sustavu kako bi se za vrijeme vožnje stvarala prekomjerna buka. Vozila su isključena iz prometa, s istih su skinute i privremeno oduzete registarske pločice, a vozači su sankcionirani.

Tijekom 2023. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske 55 vozila upućeno je na izvanredni tehnički pregled kod kojih su na 52 vozila utvrđeni veći ili opasni nedostaci. Na 27 vozila utvrđeno je da su vlasnici izvršili preinake kako bi vozila u prometu stvarala prekomjernu buku, na koji su način narušavali javni red i mir. Iz policije pozivaju građane da ukoliko imaju saznanja o takvim vozilima na broj 192 ili e-poštu: osjecko-baranjska@policija.hr dostave registarske oznake i brojeve, kao i eventualna imena vozača kako bi ih pravovremeno isključili iz prometa.

Policijska uprava raspolaže saznanjima o automehaničarskih radionicama u kojima se obavljaju nedozvoljene preinake koje ozbiljno ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa, a koje će se također obuhvatiti nadzorom. Policijska uprava osječko-baranjska kontinuirano će nastaviti s provođenjem pojačanih mjera u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira kao i kršenja prometnih propisa od strane neodgovornih vozača koji osobito u noćnim satima svojim vozilima narušavaju mir građana.

Pogoci: 3

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 4 =

Vrijeme danas