Položeni vijenci i upaljene svijeće svim stradalnicima Domovinskog rata

Uoči Dana Svih svetih i Dušnog danas (31. listopada 2019. godine) u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje te civilne žrtve iz Domovinskog rata položeni su vijenci i upaljene svijeće pred Spomen obilježjem stradalnicima Domovinskog rata Osječko-baranjske županije na Trgu slobode u Osijeku, a potom i na Centralnom groblju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Uz članove izaslanstava MORH-a, MUP-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Osijeka i udruga hrvatskih branitelja, u ime Osječko-baranjske županije počast svim stradalnicima Domovinskog rata iskazao je zamjenik župana Goran Ivanović.

– Dan Svih svetih i Dušni dan prilika su da se još jednom zahvalimo hrvatskim braniteljima za žrtvu koju su dali za stvaranje neovisne države Hrvatske. Poseban pijetet iskazujemo roditeljima poginulih koji su ovdje s nama i ovih dana posebno emotivno proživljavaju sve ono što ih muči u posljednjih 28 godina. Ovo je dan kad na određeni način želimo samo apostrofirati da se nikada ne smije zaboraviti žrtva hrvatskih branitelja u ulozi stvaranja neovisne Hrvatske – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × 4 =