Popuštanje mjera: Ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama

U ponedjeljak dolazi do popuštanja mjera, a doći će i do toliko očekivanog otvaranja terasa i restorana.

Od 1. ožujka otvorit će se terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, uz odgovarajuće epidemiološke okvire. I za terase i za popuštanja u sportu bit će propisana striktna epidemiološka pravila.

Na terasama kafića i restorana zabranit će se puštanje glazbe. Terase moraju biti otvorene, razmak među stolovima bit će kao i prije zatvaranja, tri metra. Različite grupe gostiju morat će održavati međusobni razmak od najmanje metar i pol do dva. Mjesta će isključivo biti sjedeća. U toalet u unutrašnjem dijelu restorana i kafića gosti će moći ići, no samo uz obvezno nošenje maske.

Radno vrijeme će, kao i prije zatvaranja kafića i restorana krajem studenog, biti do 22 sata. Što se sporta tiče, treninzi u kolektivnim sportovima bit će mogući, no ne i natjecanja. Korištenje svlačionica i tuševa bit će zabranjeno.

Iz Stožera poručuju kako ovoga puta neće oklijevati s vraćanjem strožih mjera ako se epidemiloška situacija drastično pogorša, kao što je to slučaj u nekim europskim zemljama, ali i nekim zemljama iz susjedstva.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × four =