Poruka župana učenicima povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske 2018./2019. godine župan Osječko-baranjske županije uputio je poruku svim učenicima:

Dragi školarci, 

u ponedjeljak ujutro, 3. rujna, oglasit će se prvo školsko zvono nove nastavne 2018./2019. godine. Siguran sam da se radujete ponovnom susretu s prijateljima i učiteljima, s knjigama, učenjem i drugim aktivnostima koje mnogima vrijeme školovanja učine jednim od najljepših životnih razdoblja. Za učenike prvih razreda to je izazovni početak života (i) sa čvršće zacrtanim pravilima ponašanja i obvezama.  

Školski odgoj i obrazovanje, uz roditeljski i obiteljski odgoj, od presudnog je značaja u formiranju svakog kao osobe i člana zajednice. U školskoj dobi lako upijamo znanja i vještine, upoznajemo druge i samog sebe, određujemo svoj put u punoljetnost. Zato je zadaća nas odraslih da vam osiguramo što kvalitetnije uvjete školovanja, prenosimo svoja znanja, omogućimo da što manje učite na vlastitim greškama te da stasate u zdrave i sretne ljude koji rade ono što vole. Prihvatite pruženu ruku i svoju pružite drugima, osobito mlađima i slabijima. 

Želim vam puno sreće i zdravlja na svakom životnom koraku, a u školskim klupama želim vam radost učenja u prijateljskom i tolerantnom okruženju.

Ivan Anušić, župan

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × 3 =