Postavljene kućice za ptice prema projektu učenika Marina Vitmana

Danas su učenici Ekonomske škole Braća Radić Đakovo postavili kućice za ptice prema projektu učenika te škole Marina Vitmana. Na ideju za provođenje projekta došao je jer ptice ostaju bez svojih prirodnih staništa i prostora za reprodukciju tj. razmnožavanje. Nedostatak prostora za razmnožavanje dovodi do smanjena vrsta i bioraznolikosti. Projektom „Kućice za ptice“ predlaže rješenje kroz akciju postavljanja kućica za ptice koje bi nadomjestile duplje i slične udubine koje inače služe za podizanje mladih ptica.

Profesorica Brankica Radonić kaže kako su pratili rad učenika, koji je inače veliki ljubitelj prirode, te su nastojali ga potaknuti da nastavi u tom smjeru.

Projekt se odvijao kroz nekoliko faza dodaje prof. Radonić, a izrada je zahtijevala dobru koordinaciju svih u školi.

Učenici su postavili ukupno 40 kućica po cijelom gradu. Projekt pod nazivom “Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode” je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji provodi Udruga Bioteka iz Zagreba.

Glavni cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen + eleven =