Postavljene Turističke informativne ploče

Turistička zajednica grada Đakova, sukladno Planu rada i financijskom planu za 2017. godinu, usvojenom u prosincu 2016., u mjesecu studenom 2017. je provela projekt postavljanja ”Turističkih informativnih ploča s QR kodovima – projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti na području grada Đakova – Druga faza”.

Dana 23. studenoga 2017. godine postavilo se 5 Turističkih informativnih ploča, od ukupno 11 ploča (6 ploča je postavljeno u 2016. godini), sa QR kodovima kod svake kulturno-povijesne znamenitosti, na kojima se nalaze podaci o znamenitostima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Aktivacijom QR (quick response) koda na ploči pomoću smart mobilnog telefona turisti će se moći informirati o kulturno-povijesnim znamenitostima Đakova na moderan način.

Lokacija postavljanja Turističkih informativnih ploča u 2017. / Druga faza je Strossmayerov trg, a informativne ploče se odnose na sljedeće kulturno-povijesne znamenitosti:

  1. Katedrala Sv. Petra

  2. Nadbiskupski dom / Biskupski dvor

  3. Kaptolske kurije

  4. Bogoslovno sjemenište

  5. Strossmayerov perivoj

Ukupna vrijednost druge faze navedenog projekta je 16.762,50 kuna.

Navedeni projekt je prijavljen na natječaj Hrvatske turističke zajednice za Turističke zajednice na nerazvijenim područjima. Iznos odobrenog sufinanciranja je u visini 10.000,00 kn. U ostalom financiranju druge faze projekta sudjeluje Grad Đakovo, u većoj mjeri, i Turistička zajednica grada Đakova.

Cilj ovog projekta je kvalitetnije pružanje informacija posjetiteljima o kulturno-povijesnim znamenitostima grada Đakova označavanjem navedenih, Turističkim informativnim pločama sa QR kodovima. Ostvarenjem ovog cilja ostvaruje se svrha projekta a to je razvoj i unapređenje uvjeta boravka turista te razvoj i unapređenje turističke ponude.

Postavljanjem ovih 5 Turističkih informativnih ploča u 2017. godini, projekt označavanja kulturno-povijesnih znamenitosti na području grada Đakova je završen.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

11 + two =