“POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE”: Policija upozorava na prvašiće u prometu

Kao i prethodnih godina, u vrijeme početka školske godine, Policijska postaja Đakovo provodi akciju Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE“, koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, dakle, prvenstveno na zaštitu polaznika 1. razreda OŠ.


Policijski službenici će tijekom cijele školske godine, a posebno tijekom rujna, provoditi pojačani nadzor prometa u zonama osnovnih škola u cilju sankcioniranja vozača, koji ne poštuju prometne propise, a prvenstveno počinitelja prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost djece- pješaka.


U sklopu navedene akcije policijski službenici će tijekom rujna svakog radnog dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano operativno-preventivno pokriti ulice, raskrižja, pješačke prijelaze radi sigurnog dolaska i odlaska djece iz škole.
Također će se pojačano kontrolirati i brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola radi represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenja brzine.


Vozači se posebno upućuju na dosljedno poštivanje prometnih znakova ograničenja brzine kretanja vozila kako bi mogli na vrijeme reagirati na sve opasnosti i incidentne situacije koje se mogu očekivati kod povećanog prometa djece – pješaka na cestama, i ustupanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.
Pozivaju se svi vozači, ali i svi drugi sudionici u prometu na povećani oprez, posebno u blizini škola i na prilaznim pravcima školama.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

four × five =

Vrijeme danas