Potpisan Ugovor o izgradnji Gospodarskog centra

Ugovor o izgradnji zgrade Gospodarskog centra u Osijeku s predstavnicima odabranog izvođača radova, zajednice ponuditelja Projektgradnja plus i Osijek-Koteks potpisao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Svečanom potpisivanju nazočili su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak te osječki gradonačelnik Ivan Radić. Radovi počinju za nekoliko dana i bit će gotovi, kako je najavljeno, za 18 mjeseci.
Osijek i Osječko – baranjska županija moraju biti predvodnici gospodarskog, kulturnog, sportskog, znanstvenog i svakog drugog života istoka Hrvatske, rekao je župan Anušić.

Gospodarski centar bit će veličine 5.000 četvornih metara i 25.000 četvornih metara parkirnih mjesta i zelenih površina. Vrijednost je 65,5 milijuna kuna od čega je 45 milijuna sufinanciralo Ministarstvo ragionalnog razvoja iz fondova EU. Ministrica Nataša Tramišak naglasila je kako će kompleks Gospodarskog centra puno značiti poduzetnicima i obrtnicima ne samo u izlaganju proizvoda već i u poslovnoj komunikaciji.

Ukupna vrijednost cijeloga projekta Gospodarski centar iznosi 350 milijuna kuna, a u okviru kompleksa nalazit će se kongresni centar, garaže, poslovno obrtni prostor, poslovni toranj I unutarnji izložbeni prostor.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × two =