Potpisan Ugovor za rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje na području aglomeracije Đakovo

Danas je svečano potpisan Ugovor za rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje na području aglomeracije Đakovo unutar projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo. Kreće tako dugo očekivani, čak 213,9 milijuna kuna težak projekt. Projekt je od strateškog interesa za cijelu Hrvatsku a ponajviše će značiti građanima Đakova i okolnih naselja, rekao je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Obuhvaća izgradnju sustava odvodnje za područje grada Đakova, prigradskih Ivanovaca, Kuševca, Budrovaca, Selaca i Piškorevaca te naselja Satnica Đakovačka, tj. izgradnju 41,6 kilometara nove gravitacijske kanalizacije, rekonstrukciju 10,2 kilometra postojeće, 10,4 kilometra nove tlačne kanalizacije, 8 kilometara vodoopskrbnog cjevovoda, tri retencijske građevine, 26 precrpnih stanica, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda te pripreme za 2.581 priključak, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić.

Pred Đakovom i drugim mjestima obuhvaćenima Aglomeracijom značajni su građevinski i drugi zahvati koji će zahtijevati strpljenja, rekao je dožupan Goran Ivanović.

Vodovod je za realizaciju Aglomeracije formirao i tim za EU projekte kao posebnu radnu jedinicu. Radovi počinju 1.prosinca.

 

 

 

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

one × 2 =

Vrijeme danas